Anul trecut A.R.R. a initiat pentru prima data in Romania activarile personalizate dedicate Craciunului, folosind indicative speciale de tipul YP-XMAS. Alaturi de OF9X (care sunt initiatorii din Laponia ai activarilor de Craciun) si de multi alti activatori inimosi din Olanda, Polonia, Israel, Lituania, Austria, Ungaria, Franta sau Italia, activatorii romani din cadrul A.R.R. au oferit comunitatii de radioamatori pe parcursul intregii luni decembrie ocazia de a efectua un QSO cu elfii lui Mos Craciun, de a iesi din cadrul sec al unui QSO „59-73” si de a ne bucura impreuna prin intermediul undelor radio de atmosfera Sarbatorilor de Iarna.
S-au efectuat cateva mii de QSO-uri si s-au trimis QSL-urile aferente, si de asemenea au fost emise cateva zeci de diplome electronice pentru acei radioamatori care au avut QSO-uri cu minim 3 indicative speciale de forma YP-XMAS.
Anul acesta interesul pentru activarile de Craciun este si mai mare, numerosi membri A.R.R. au solicitat sa participe si ei la aceasta initiativa, prin urmare in perioada 01 – 31 decembrie 2017 vom fi prezenti in frecvente din toate districtele cu aceste indicative speciale si veti fi invitati sa vorbiti cu ajutoarele lui Mos Craciun. Sau poate chiar cu Mosul insusi! S-au extins in acest an si modurile de operare, asa ca vom putea oferi si QSO-uri in telegrafie sau chiar moduri digitale.
Prin urmare, va asteptam curand in frecvente cu apelul ” Hohohooo, QRZ de YP-XMS?”
Categories: News

YO8RXP Unixway 1'st Road Bacau jud.Bacau

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *